Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Tenerife

Tenerife heeft naast prachtige stranden ook bezienswaardigheden. Er zijn is op het eiland veel diversiteit aan bezienswaardigheden. Op deze pagina vind je een kleine greep uit de meest populaire bezienswaadigheden van Tenerife.

Kliffen van Los Gigantes

De kliffen van Los Gigantes ook wel de kliffen van het Teno gebergte genoemd zijn een prachtige bezienswaardigheid. Vele toeristen bezoeken jaarlijks dit prachtige rotsgebergte. De Los Gigantes klif steekt ver boven het zeewater uit. Rondom de kliffen vind je een prachtige heldere zee waardoor het een prachtige duikplek is. Een bezoek aan de kliffen van Los Gigantes is het mooist per boot, grote kans dat er ook dolfijnen en walvissen gespot kunnen worden. Meer informatie

Kloof van Masca

Voor diegene die houdt van een actieve excursie is de kloof van Masca goede bezienswaardigheid. De afdeling van deze klif duurt ruim 3 uur waarin ruim 700 meter afgedaald moet worden. Vanaf het pittoreske plaatsje Playa de Masca tot de zee. Na het afdalen wacht er een boottocht van 25 minuten. Boek deze excursie met een gids die de prachtigste plekjes van de kloof laat zien. Tijdens deze excursie kan genoten worden van prachtige flora en fauna.

Guanchen koningen

In de plaats Candelaria bevinden zich negen grote beelden van de Guanchen koningen. Deze beelden stammen af van de Guanchen, de eerste bewoners van het eiland Tenerife. Deze naam kom je op het hele eiland tegen. De beelden zijn een grote bezienswaardigheid en zijn gebouwd aan de rand van de zee. Met een prachtig uitzicht over de blauwe zee. De plaats Candelaria wordt door de lokale bevolking ook wel als bedevaartsoort gezien.

Loro Parq

In de omgeving van de plaats Puerto de la Cruz ligt het Loro Parq dierenpark. In dit park vind je diverse tropische diersoorten en exclusieve shows. Het Loro Parque staat bekend om de vele diverse vogelsoorten en waterdieren die in het park leven. Je kunt hier zelfs tussen de haaien doorlopen in een speciale tunnel, unieke in Europa! Dolfijnliefhebbers moeten hier echt geweest zijn, dit is namelijk het grootste dolfinarium van West Europa.

Icod de los Vinos

Voor wijnliefhebbers is Tenerife een ideale bestemming. Aan de noordzijde van het eiland Tenerife bevinden zich diverse wijnvelden. Het wijndorp van Tenerife is Icod de los Vinos. Je kunt in deze plaats genieten van diverse wijnsoorten en wijnproeferijen. Het stadcentrum van Icod de los Vinos is een ware bezienswaardigheid waar je de grootste drakenbloedboom van Europa vind.