Informatie Tenerife

Informatie Tenerife

Voordat u op vakantie gaat naar de Canarische Eilanden is het verstandig om eerst informatie over deze bestemming in te winnen. Om deze reden hebben wij voor u de meest belangrijke informatie over Tenerife op een rijtje gezet.

Fooien

Het geven van fooien is in Tenerife heel gebruikelijk. Geef een fooi van 5 tot 10 procent aan obers, taxichauffeurs en gidsen.

Tijd

In Tenerife wordt net als in Nederland de zomertijd gehanteerd. Hierdoor is het in Tenerife zowel in de winter als zomer 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit

De meest gangbare voltage in Tenerife is 220 volt. Hierdoor heb je geen verloopstekker nodig om je elektrische apparatuur te gebruiken. Sommige hotels hebben een 110 volts netwerk, hiervoor kun je bij de lokale supermarkten een verloopstekker kopen.

Valuta

Tenerife is een eiland dat behoort tot het land Spanje. Je kunt hier dus gewoon met de euro betalen en hoeft dus geen geld te wisselen.

Eten

In Tenerife vind je veelal restaurant die de Spaanse keuken hanteren. Deze keuken is heel veelzijdig en er wordt veelal pasta en vis geserveerd. In de badplaatsen van Tenerife vind je veel eettentjes waar je zelfs een Nederlandse maaltijd kunt laten serveren.

Drinkwater

Het leidingwater dat uit de kraan komt in Tenerife is niet drinkbaar. Het water is van voldoende kwaliteit om te douchen of te gebruiken bij het tanden poetsen maar drinkbaar is het niet. Je kunt op elke hoek van de zaak flessen mineraalwater kopen.

Zon

In de zomermaanden ligt de zonkracht in Tenerife een stuk hoger dan in Nederland. Het is daarom raadzaam om tijdens het zonnebaden gebruik te maken van zonnebrandcrème met een hoge factor.

Telefonie

Het doorkiesnummer van Tenerife is hetzelfde als die van Spanje namelijk 0034. Het gsm netwerk op Tenerife biedt niet op elke plaats 100% dekking. Wel zijn er voldoende plekken waar de dekking wel 100% is.

Reisdocumenten

Voor een vakantie naar Tenerife is een geldig paspoort of identiteitskaart met een minimale geldigheidsdatum van drie maand. Het is belangrijk dat je deze identiteitskaart meeneemt want er geldt in Tenerife een legitimatieplicht. Blijf je langer dan 3 maanden in Tenerife dan dien je een Spaans burgerservicenummer aan te vragen het consulaat.

Vaccinaties

Voor een vakantie naar Tenerife zijn er geen vaccinaties verplicht. Houdt de site van de GGD in de gaten voor actuele vaccinatie informatie.

Vluchttijd

De vluchttijd naar Tenerife bedraagt ongeveer 4 tot 4,5 uur bij een rechtstreekse vlucht.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Tenerife is matig te noemen. Op het eiland rijden geen treinen en je bent afhankelijk van de bus. De bussen stoppen in elk centrum en zijn herkenbaar aan de groene kleur. Daarintegen vind je op het eiland wel veel taxi’s die tegen een lage kilometerprijs hun diensten aanbieden.

Oppervlakte

Tenerife heeft een oppervlakte van 2057 vierkante kilometer.