Costa Adeje

Costa Adeje

Costa Adeje is een jong toeristenoord welke gelegen is ten westen van de bekende plaats Playa de las Americas. De naam van deze badplaats leidt af van het nabij gelegen dorpje Adeje. Sinds de jaren negentig is deze badplaats vanuit het niets enorm populair geworden bij het toerisme. Je vind mede hierdoor in deze plaats veel nieuwe hotels welke voorzien zijn van alle luxe.

De badplaats Costa Adeje is vooral populair onder Duitsers, Engelsen, Spanjaarden en Russen. In mindere mate bezoeken ook vele Nederlanders elk jaar deze badplaats. Costa Adeje is een ideale bestemming voor gezinnen en koppels die willen genieten van een rustige luxe strandvakantie.

Stranden van Costa Adeje
Costa Adeje staat bekend als een mooie badplaats welke gelegen is aan de zuidkust van Tenerife. Vrijwel alle hotels zijn gebouwd direct aan de stranden van Costa Adeje en voorzien van parasols en ligbedden. In totaal vind je in Costa Adeje vier mooie zandstanden en twee lavastranden. De stranden van Costa Adeje behoren tot de mooiste van heel Tenerife.

Restaurants Costa Adeje
In de badplaats Costa Adeje vind je meerdere restaurants waar je goed kunt eten. Naast de Canarische Keuken waar heerlijke lokale gerechten worden geserveerd vind je ook veel Spaanse en Engelse restaurants. Enkele aanraders zijn Restaurant Bocoy waar je kunt genieten van een heerlijke lokale maaltijd in een gezellige ambiance. Voor visliefhebbers is het restaurant Masia del Mar een absolute aanrader.

Winkelen Costa Adeje
Costa Adeje heeft een modern centrum met gezellige winkelcentra. In het winkelcentra bevind zich een breed aanbod van winkels in alle prijsklassen. Het shoppen in Costa Adeje is bovendien goedkoop omdat veel artikelen belastingvrij zijn waardoor ze goed geprijsd zijn.

Naast het winkelcentrum bevinden zich aan de boulevard achter de haven van Costa Adeje ook leuke souvenirwinkels. Deze straat is dan ook erg populair en gezellig in de avonduurtjes. Voor mensen die in luxe willen shoppen bevinden zich meerdere winkels van diverse bekende populaire merken. In Costa Adeje is een ruim aanbod van winkels in meerdere prijsklassen.

Activiteiten Costa Adeje
Vanuit Costa Adeje worden er een groot aantal activiteiten georganiseerd. Het ruime aanbod van activiteiten zorgt ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. In het centrum van Costa Adeje is bovendien ook veel entertainment te vinden.

Voor de sportievelingen zijn er quad safari’s, atb tochten, catamaran zeilen en vistochten. Voor duikers is Costa Adeje ook een ideale bestemming vanwege de mooie riffen die zich langs het strand bevinden. Zo heeft Costa Adeje een eigen duikschool. Rond de plaats Costa Adeje ligt ook de populaire Barranco del Infierno wandelroute welke erg bekend is onder het toerisme.

Meer informatie over andere plaatsen in Tenerife
» Playa de las Americas
» Los Cristianos