Los Cristianos

Los Cristianos

Los Cristianos is een populaire badplaats welke gelegen is aan de zuidkant van Tenerife. Deze plaats is achter Playa de las Americas en Costa Adeje de meest populaire toeristische plaats in Tenerife. De plaats ligt op enkele kilometers afstand van Playa de las Americas en ligt dus midden in het toeristische centrum van Tenerife.

De plaats Los Cristianos staat bekend om de haven die centraal staat in deze plaats. Vanuit de haven vertrekken dagelijks veerboten naar andere eilanden in de omgeving van Tenerife. Aangezien Los Cristianos van vroeger uit een oud vissersdorp was vind je in deze plaats nog veel oude bezienswaardigheden.

Stranden van Los Cristianos
In en rond de plaats Los Cristianos ligt een lang gerekt zandstrand. Langs de gehele kuststreek van deze plaats kunnen toeristen genieten van mooie witte zandstranden. De meeste hotels in Los Cristianos zijn gebouwd langs de kust van deze toeristische plaats. Diverse hotels hebben dan ook een eigen privé strand welke voorzien zijn van ligbedden en parasols. Het mooiste stuk strand ligt nabij de haven van Los Cristianos. Dit is de ideale vakantiebestemming voor een rustige strandvakantie.

Restaurants Los Cristianos
In de badplaats Los Cristianos vind je veel restaurants. Er kan heerlijk gegeten worden tegen relatief lage prijzen. De meeste restaurants hebben allen een Spaanse of Canarische keuken en serveren veelal pasta en vis gerechten. Daarnaast vind je in Los Cristianos ook restaurants met een Engelse of Griekse keuken.

Tot de meest populaire restaurants van Los Cristianos behoren restaurant Chill Out waar kan worden gegeten direct aan zee in een prachtige ambiance. Voor de visliefhebbers is er restaurant Casa del Mar waar ze de heerlijkste visgerechten serveren. Voor lekkere tapas hapjes is er tapasbar La Costa.

Winkelen Los Cristianos
Los Cristianos is een oud vissersdorp met een oud stadscentrum. In het kleine centrum van Los Cristianos vind je een klein winkelcentrum waarin meerdere winkels zijn gevestigd. Het grote voordeel is dat vele artikelen belastingvrij zijn waardoor winkelen in Tenerife absoluut de moeite waard is.

De winkels in Los Cristianos zijn niet gericht op grote merken maar verkopen veelal goedkopere artikelen. De meeste van deze winkels richten zich op kleding en souvenir verkoop. De winkels in Los Cristianos zijn tussen één en vijf uur ’s middags gesloten vanwege de siësta die wordt gehouden. Erg leuk is ook de zwarte markt die iedere zondagmorgen in Los Cristianos wordt gehouden.

Activiteiten Los Cristianos
In Los Cristianos worden worden diverse activiteiten georganiseerd. Op diverse plekken in het centrum kunnen georganiseerde uitstapjes geboekt worden. Dit is vaak goedkoper dan activiteiten die via de reisorganisatie geboekt kunnen worden.

Langs het strand nabij de haven bevinden zich veel watersport faciliteiten. Zo is er een mogelijkheid om een georganiseerde duiktrip te boeken. Vanuit de haven van Los Cristianos worden boottrips per ferry georganiseerd naar andere eilanden in de omgeving van Tenerife. In de bergachtige omgeving van Los Cristianos worden er jeep safari’s georganiseerd. In en rond Los Cristianos bevinden zich ook enkele wandelroutes.

Meer informatie over andere plaatsen in Tenerife
» Playa de las Americas
» Costa Adeje