Playa de las Americas

Playa de las Americas

De populairste badplaats van Tenerife is absoluut Playa de Las Americas. Deze badplaats is speciaal voor toeristen gebouwd en ligt nabij de plaats Costa Adeje. Vanuit de hele wereld komen mensen van jong tot oud om hun welverdiende vakantie te vieren. Playa de Las Americas is een badplaats welke geschikt is voor alle leeftijden.

In ongeveer veertigjaar is het toerisme op Playa de Las Americas honderd keer zo groot geworden. Veel mensen in deze plaats zijn afhankelijk van het toerisme. Een groot voordeel is de ligging van deze plaats in de zuidkant van Tenerife vlakbij het bekende Reina Sofia vliegveld.

Stranden van Playa de las Americas
In Playa de las Americas bevinden zich een aantal mooie strandzanden. Langs de hele kust van de badplaats vind je stranden waar het altijd gezellig is. Vanuit het centrum kun je gebruik maken van diverse busverbindingen die op veel plaatsen langs het strand stoppen. Een groot deel van deze bussen zijn zelfs gratis. Het strand nabij de boulevard is het gezelligst en het drukst. Dit komt omdat zich hier ook de meeste hotels en appartementen bevinden. Kortom op de stranden van Playa de las Americas kun je genieten van een heerlijke zon en strand vakantie.

Restaurants Playa de las Americas
In Playa de las Americas vind je een groot aantal restaurants waar heerlijk gegeten kan worden. Het grote deel van deze restaurants hanteert de Spaanse keuken en serveert veelal pasta en vis. Door het grote aantal Engelse toeristen vind je in Playa de las Americas ook veel Engelse restaurants waar heerlijke Engelse maaltijden gegeten kunnen worden.

Voor de mensen die houden van lekkere Spareribs is Tony Roma’s House of Ribs een aanrader.Restaurant El Faro is ideaal voor diegene die graag chique uit eten wil gaan met een prachtig zee uitzicht. In restaurant Gerabaldi worden heerlijke pizza’s en pasta’s geserveerd. In Playa de las Americas vind je restaurants in alle prijsklassen.

Winkelen Playa de las Americas
In Playa de las Americas vind je een klein winkelcentrum waar je veel winkels vind. Erg leuk is dat er goedkoop gewinkeld kan worden. Diverse artikelen zijn namelijk belastingvrij en dus erg gunstig geprijst.

Naast de leuke winkeltjes aan de boulevard bevind zich in het winkelcentrum ook een straat met diverse outlets waar ook grote merken verkocht worden. Hier kun je tussen het shoppen door genieten aan het terras van een lekker drankje. Voor de geïnteresseerden is er elke zaterdag een leuke markt waar naast levensmiddelen ook leuke artikelen vind. De prijzen zijn net als in veel andere vakantielanden hoog geprijsd, het is daarom verstand om af te dingen en minder te bieden dan de vraagprijs.

Activiteiten Playa de las Americas
Playa de las Americas is gebouwd voor het toerisme. Dit is terug te zien door het grote aantal activiteiten die hier dagelijks plaatsvinden. Er is veel entertainment te vinden in het centrum van Playa de las Americas. Wie graag een gokje wil wagen kan terecht in een van de twee casino’s die zich in het centrum bevinden.

Langs het strand zijn ook veel activiteiten te boeken. Zo is er een mogelijkheid om te jetskiën of te surfen. Voor de mensen die graag mooie vissen willen sporten en de onderwaterwereld van Tenerife willen verkennen kunnen een duiktrip boeken bij een duikschool die voldoende aanwezig zijn. De echte snelheidsduivels kunnen een rit maken op de bekende gele banaan.Voor de cultuur liefhebbers worden er regelmatig vanuit Playa de las Americas excursies georganiseerd naar diverse steden en bezienswaardigheden op het eiland.

Meer informatie over andere plaatsen in Tenerife
» Playa de las Americas
» Costa Adeje